Zabrana treninga i natjecanja do 21.12.2020.

Svi smo upoznati sa obustavom amaterskog i rekreativnog sporta uzrokovano Corona virusom. Dodgeball je naravno isto zahvaćen, te od ožujka 2020. imamo probleme u organizaciji lige, utakmica, kupova…

Naime, iako dodgeball nije kontaktni sport, na utakmicama međusobno razmjenjujemo lopte i bacamo ih tj. hvatamo.

Ali trening možemo određivati na način da svaki igrač ima svoju loptu. Da loptu ne dijeli sa drugima, da se poštiva međusobna udaljenost igrača. Da se ukratko rečeno na nekakav način odrađuju individualni treninzi.

Ali naravno niti to nije dopušteno. Nema sluha čak niti za npr. bacača koplja koji se nalazi sam na poziciji bacanja te ispred i oko njega i inače ne smije nitko stajati iz razloga sigurnosti.

Dosta nelogičnosti…

Bitna stavka je da se treninzi omogućuju nogometašima, rukometašima i dr. koji se natječu u prvim i drugim ligama HR… Neshvatljivo zar ne? I ti igrači idu doma, druže se sa prijateljima izvan njihovog sporta i treninga, odlaze u šoping centre itd.

Dobro, čovjek uči dok je živ, pa tako i nacionalni stožer civilne zaštite treba učiti, ali nažalost na svojim pogreškama. Situacija je izvanredna i bilo kome bi bilo teško snaći se u ovakvoj situaciji, no ovo je stanje koje traje već 9 mjeseci a odluke u stožeru nadamo se ne donosi jedna osoba. Trenutne restrikcije koje su izrazito općenite za pojedina područja ukazuju na to da sve odluke možda i donosi jedna osoba ili je u pitanju naprosto nepostojanje stručnog kadra koje bi se adekvatno pozabavilo tim pitanjima.

Ne bi baš bilo normalno da netko tko nema veze sa bilo kojom strukom o kojoj odlučuje razlaže mjere na različite kategorije sportova i rangova. Isto bi mogli reći za bilo koju drugu oblast, ne samo za sport.

Ako poznajete na koji način funkcionira jedna grana sporta u odnosu na drugu, onda je moguće da ne biste donosili ovakve odluke. Ili bi jednostavno zabranili sve treninge svima, što bi možda i bilo u najboljem interesu svih građana RH.

Nadamo se da nacionalni stožer civilne zaštite surađuje sa stručnjacima, ili da razmišlja o budućoj suradnji sa onima koji stvarno poznaju oblasti o kojima se odlučuje…

Bilo kako bilo, osuđeni smo čekati novu odluku stožera i navijati za to da se ove brojke zaraženih smanje do 21.12.2020., kako bi se navedene mjere zabrana ublažile.

2020. godina je uskoro iza nas, a nadamo se da nova 2021. godina donosi stvarnu pobjedu u borbi sa Covid-19, te puno uspjeha svim hrvatskim sportašima.

Lajkajte našu facebook stranicu