Osvrti trenera i igrača na 1. kolo MIX Lige 2020/2021

Toni Rendulić – kapetan DBK Zapad MIX

“Drago mi je da je konačno krenula Hrvatska Mix Dodgeball Liga. Prvo kolo nam je donijelo hrabre debitante iz Osijeka koji su u prvim službenim nastupima  pokazali veliki potencijal, ali  i da ćemo jos moći puno očekivati od njih u budućnosti.

Došli smo na prvo kolo sa širokom klupom i imperativom da svaki igrač dobije svoju minutažu, sto je zbog mnoštva zamjena u drugoj utakmici protiv DBK Zagreba dovelo do velike neizvjesnosti pred sam kraj utakmice, no ipak smo u obje utakmice uspjeli odnijeti maksimalan broj bodova i time zauzeli prvo mjesto na ljestvici, sto ćemo uz bolju uigranost kroz sezonu pokušat obraniti.”

Mario Perić – trener DBK Zagreb MIX

“Vrlo intenzivno odigrane dvije utakmice protiv Osijeka i Zapada. S obzirom da smo nastupili sa samo jednom curom u terenu i samo jednom muškom zamjenom, vrlo sam zadovoljan ostvarenim rezultatom. Ana je imala vrlo težak zadatak biti jedina cura u ekipi, a to je odradila iznad očekivanja.

Ovo je tek prvo kolo u mix kategoriji i čeka nas još puno zanimljivih utakmica. Dat ćemo sve od sebe da obranimo naslov aktualnog prvaka mix kategorije.”

Borna Milobara – pomoćni trener DBK Osijek: 

“Plašljivo smo ušli u susret i platili danak neiskustvu, ali smo se i konsolidirali s vremenom. Nadamo se boljem performansu u sljedećem kolu. Sve u svemu, to za nas bilo jedno novo i zanimljivo iskustvo igre iz kojeg smo imali priliku puno naučiti.

Osjećali smo se dobrodošlo i zahvaljujemo se zagrebačkim klubovima na divnom gostoprimstvu.”

Matej Kolar – kapetan DBK Osijek:

“Kao što je Borna rekao, u prvu utakmicu protiv DBK Zapada smo nesigurno ušli u teren, no nakon što smo osvojili prvi set smo se trgnuli i malo opustili te do kraja utakmice uspjeli prikupiti još par bodova za Osijek.

Protiv DBK Zagreba smo se već pomalo „uštimali“ i imali smo priliku pokazati što sve zapravo možemo. Iako su imali samo 4 igrača na terenu to su sve bili iskusni igrači koji su pokazali iznimnu požrtvovanost i strastvenost u obe utakmice. Nismo imali drugog izbora osim kompletno se unijeti u igru i također dati 110% kako bi održali korak.

Još bi se zahvalio oba kluba na iskazanom sportskom duhu i poštovanju. Prihvatili su nas kao ravnopravnog protivnika protiv kojeg nije bilo mjesta za popuštanje unatoč našem prvom nastupu na čemu sam zahvalan.
Jako sam zadovoljan kako je prošao susret, ali tek smo počeli tako da očekujem puno više od Osijeka na budućim susretima. A vjerujem da će i ostali klubovi također napredovati da je pred nama jedna duga i teška borba ovu sezonu.”

Damir Delajković – trener DBK Zapad MIX

“Kao trener DBK Zapada, dao bih kratki osvrt na prvo mix kolo koje se odigralo 14.11.2020. Utakmice su bile očekivano napete od početka do kraja, gdje su svi bili favoriti (kao što se vidjelo u utakmici DBK Osijek vs DBK Zagreb). Kao trener DBK Zapada sam zadovoljan i ponosan sa igrom svojih suigrača kao i kapetana Rendulića, koji je uspio voditi tim kroz cijelu igru.

Prva utakmica (DBK Osijek vs DBK Zapad) je bila debitantna za Osijek, koji se pokazao kao klub koji koliko god je na počecima, dobro poznaje igru i kao tim igraju skladno. Odigrali smo opušteno, ali i oprezno sa češćim izmjenama da se svi igrači uspiju ugrijati. Pobijedio je Zapad na račun većeg iskustva, ali Osijek je pokazao da je spreman za ligu i očekujemo da će već sljedeća utakmica biti čvršća.

Druga utakmica (DBK Zagreb vs DBK Zapad) je bila očekivano teška i neodlučna do samog kraja. U igru smo ušli agresivno gdje smo htjeli preuzeti dominaciju na terenu dok je Zagreb odigrao defenzivno zbog manjka igračica. Igra je bila teška sa dosta grešaka sa obje strane. Svaka greška se kažnjavala i na trenutke je izgledalo da je Zagreb preuzeo dominaciju na terenu sustigavši rezultat. Ali uspjeli smo zadržati prednost i na kraju doći do pobjede. 
Sa ulaskom Osijeka u MIX ligu se je pokazalo kako smo i očekivali da će MIX Liga 2020/21 biti teška, ali prije svega napeta do samog kraja.”

Ivan Časar – kapetan DBK Zagreb MIX

“Iako jako oslabljeni nedostatkom ključnih igrača, u prvu utakmicu smo ušli opuštenije jer je ovo bila prva ligaška utakmica DBK Osijeka koji su nas ugodno iznenadili, vidi se da naš bivši član obavlja dobar posao i kod kuće. Iako vidno umorni i iscrpljeni, uspijeli smo se izboriti za izjednačeno. Čestitam Osijeku, ali i mojoj ekipi koja se borila poput lavova. Druga utakmica je bila na strani favorita DBK Zapada koji su se u skoro punom sastavu ipak malo namučili da izvuku 3 boda. Još jednom smo ostavili srce na terenu, ponosan sam i uz treninge ne sumnjam da će rezultat doći.”